Verslag eetcafe 3 januari 2023
De start van het nieuwe jaar is wat sober. Meerdere gasten hebben zich afgemeld vanwege griep, en ook bij de kookgroep zijn enkele zieken. Maar er is weer een bijzonder menu samengesteld. Soep van Pattison, Poolse zuurkool schotel met een groene salade en een toetje met warme kersen.
De aanwezige gasten hebben gesmuld. Vooral de groene salade werd erg gewaardeerd.
Over de Poolse zuurkool was nog even een kleine discussie. Onze kok Wolf Volkmann had het opgezocht in zijn oude kook boeken en wist te vertellen dat de zuurkool schotel van oorsprong Hongaars was.
Wij laten de naam in het midden en hebben het lekker opgegeten.
Een Pattison is familie van de pompoenen. Ook eetbaar dus. llen had vorig voorjaar enkele zaden gekregen van een kennis en deze geplant in de tuin. De oogst was enorm. Honderden. Veel daarvan waren al weggegeven en de laatsten zijn in deze soep verwerkt. Was erg lekker, met peper, knoflook en gember.
Het volgend diner is op dinsdag 7 februari in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.