Hoofdmenu

Kleuterschool ’t Zonnehoekje

3 Klassefoto’s Kleuterschool “ ’t Zonnehoekje”

Het is 1982 als het ministerie van onderwijs en wetenschappen toestemming verleend voor de bouw van een nieuwe openbare kleuterschool in Rekken. Het nieuwe gebouw dient als vervanging van de bestaande noodkleuterschool aan de Lindevoort 47 en zal worden aangebouwd aan de openbare lagere school, zodat een geïntegreerde basisschool ontstaat.
De toestemming omvat de bouw van een speelwerklokaal van ongeveer 72 vierkante meter met een nevenruimte zoals een leidstersvertrek, toiletten en hal, tot een totale oppervlakte van 160 vierkante meter.
De Rekkense lagere school heeft thans de beschikking over drie leslokalen en een handenarbeidlokaal. De school telt 52 leerlingen. De kleuterschool wordt bezocht door 20 kinderen.
Over de toekomst van het huidige noodgebouw is nog geen beslissing genomen. Het bestuur van de peuterspeelzaal Het Höfke heeft interesse getoond. Een tweede mogelijkheid is de afbraak en het ontwikkelen van een woningbouwplannetje op dit gebied.
Bron; dagblad Tubantia 1982.

’t Zonnehoekje aan de Lindevoort

Het is maart 1983 als oud-wethouder H.Schäperclaus de eerste steen legt voor de nieuwbouw van de kleuterschool ’t Zonnehoekje. De nieuwbouw is inmiddels bijna voltooid. Werknemers van het aannemersbedrijf Blankvoort uit Eibergen zijn in januari begonnen met het karwei en hebben dankzij de zachte winter vrijwel constant door kunnen werken. Nog voor de zomervakantie zullen de 22 leerlingen en de kleuterleidster van ’t Zonnehoekje van het houten noodlokaal, dat ruim 20 jaar dienst heeft gedaan, verhuizen naar de op enkele meters afstand gelegen nieuwbouw.

De nieuwe kleuterschool gaat één geheel vormen met de openbare lagere school.
Bron; Dagblad Tubantia 1 – 4 – 1983

Met het bloemcorso van 1982 kwam het Zonnehoekje met een kleuterwagen die de titel droeg, “Zonnehoekje komt onder nieuw dak”. Zie onderstaande foto’s.

 

In 1983 heette het Weaverskamp en de titel van de wagen, “Dikkertje Dap’. Het corsobestuur verbond er nog een eervolle vermelding aan. Zie onderstaande foto.

 

In 1996 heette het OBS De Berkel en de titel “Klein Crescendo”. In 2010 is de laatste wagen gebouwd en droeg de titel, “Pieter Post”.
Van de familie Frits en Dika Koeslag kreeg ik de volgende foto.
Is genomen op de plek waar de kleuterschool stond met op de achtergrond De Lindevoort en rechts het huis waar nu Fam J Boevink woont. Later is hiernaast de fa Barts gevestigd.

Ik heb niet alle namen volledig en misschien niet goed geschreven, maar misschien is er hulp?! U kunt me bellen op 0545 431657 Henny van Doorn

1e foto. Ongeveer 1969

Bovenin van links naar rechts; Paula Dollekamp, Janet Wiggers, Dianne Kolthof.
Middelste rij v.l.n.r. ?. Janny Geesink(diekerweg), ….Kolthof, ? , Henk Hartgers, Hanni Geesink, ? ,
Rianne Lammers, , Juffrouw Schrader, naast de juf, ? , ? , ? , voor de juf Henk Schepers, Liesbeth Speelman , ? , ? ,
Op de grond; Wim Hoenink, Geke Boevink, Rob Koeslag, Grerard Onstein, Hans Onstein en Josien Velthuis.

 

2e foto met Juffrouw Den Drijver.

V.l.n.r. Bovenop;Aard Grijsen,Gerard Onstein,Liesbeth Speelman,Janny Geesink, Francisca Siepel, Jeroen Kramer, Erik Kolthof, Henk Schepers, en Ewout Buunk.

Tussen in;  Bert ten Bergen, Jolanda Barts en Wim Hoenink.

Staand: Rob te Spenke, Marion den Drijver, Gert Bats, André Remmelink, Henk Lammersen,Ingrid Lammers, Janetta Rosink, Renalde van Haren, Monique Antvelink, Gerdi Onstein, Janny Stomps en Gea te Hoonte.

Zittend, Sandra Kramer, Hans te Spenke, Han te Maat, Hermien Speek, Anouschka Bakker,Gerdy Slotboom, Edith te Velthuis, Hanne Esther Bijl en Jessika Blom.

 

De 3e foto.

Bovenin v.l.n.r.
Olaf Schukkink, Bert van Doorn, André Geesink, Dinand Geesink, Gerrit Lammers
Staand, Agaath Nijboer, Jan Jaap de Lange, Arjan Boevink, Hennie ten Haken, Esther Breusing?, Juffrouw Futselaar, Inge Geesink.
Zittend, Josien te Hoonte, Gabriëlle de Goede,Erik Onstein, Henk Vrieze, Hans de Leeuw.
Op de grond, ? , Edwin Antvelink, Erwin Rhebergen, René Antvelink, Wilco Antvelink

 

Vriendelijke groeten,

Henny van Doorn

oktober 2016