Hoofdmenu

Haaksbergse jongeren exposeren in het Gemeentehuis

Datum: 15-07-2024 t/m 19-07-2024
Locatie: Haaksbergse Gemeentehuis

Van 15 tot en met 19 juli exposeren leerlingen van het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat hun kunstwerken in het Haaksbergse Gemeentehuis.111

De expositie is onderdeel van het project Haaksbergen toont Talent 2024, waarbij het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd worden met als doel om iedereen in Haaksbergen mee te kunnen laten doen met kunst en cultuur.

 

Exposities

Kunstenaars uit Haaksbergen en omgeving hebben dit schooljaar op verschillende locaties van het Assink Lyceum kunst en cultuur workshops verzorgd. Daarbij konden leerlingen onder begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk maken.

Het project leverde meer dan 100 kunstwerken van jonge Haaksbergse cultuumakers op, die de komende tijd overal in Haaksbergen te zien zullen zijn. De expositie in het gemeentehuis is er hier een van.

Eerder dit jaar waren er ook al exposities, onder meer in de Pancratiuskerk en tijdens Haaksbergen Toont Talent in de Etalage, waarbij in mei van dit jaar etalages in het centrum omgetoverd werden tot tijdelijke expositieruimtes. Tijdens de Kunstmarkt Haaksbergen, op 21 juli, worden alle kunstwerken tentoon gesteld in een van de zalen van het Hagen. Ook de Kunstzaal van de Kappen wordt opgenomen in het traject.

 

Vaste waarde in het gemeentehuis

Art4More en RTV Sternet, de organisatoren van dit project, hopen dat de expositie in het gemeentehuis de eerste in een serie zal zijn. Ze zijn in overleg met de gemeente om gedurende het hele jaar de kunst van jonge Haaksbergse cultuurmakers in het gemeentehuis te kunnen exposeren. Jolanda Bouwmeesters, bestuurslid van Art4More: “We willen dat de kunst van de Haaksbergse jongeren een vaste waarde in het gemeentehuis wordt. De jongeren hebben de toekomst, óók als het om kunst en cultuur gaat. Dus zij horen ook in het gemeentehuis een prominente plaats te krijgen.”

 

Haaksbergen Toont Talent

Haaksbergen Toont Talent is een gezamenlijk project van Art4More en RTV Sternet en heeft als doel om iedereen in Haaksbergen mee te kunnen laten doen met kunst en cultuur.

Haaksbergen Toont Talent 20204 wordt onder meer mogelijk gemaakt door de Stichting Leppink-Postuma, de Gemeente Haaksbergen, Haaksbergen Natuurlijk, de Centrummanager, de Haaksbergse Ondernemers Vereniging HOV, de Rabobank Zuid en Oost Twente, de provincie Overijssel, het Fonds voor Cultuurparticipatie en een groot aantal vrijwilligers van Art4More, RTV Sternet en veel andere Haaksbergse initiatieven.