Hoofdmenu

Laatste Avondmaal in Dorpshuis Den Hof Rekken

Het Eetcafé-kookteam stond wel eens voor hetere vuren, maar een kortstondig hittegolfje op 6 augustus én een kleinere bezetting vormde voor de staf bij het laatste diner in Den Hof een flinke beproeving. Toch een dikke pluim, want er werd de 40 gasten een top-afscheidsdiner voorgeschoteld.  Adieu Den Hof, vanaf nu gaat er gekookt en geserveerd worden in de verbouwde Antonius.

 

■ Het binnenkort leegkomende Dorpshuis Den Hof Rekken. Rechts de monumentale plataan, die volgens deskundigen zo’n 180 jaar oud is (bron: Landelijk Register Bomenstichting)

Henk Weijers gaf in zijn praatje vooraf aan dat Jaqueline Knappstein de creatieve schepster was van de button die op ieders bord lag, waarin gevat een foto van Den Hof. Vanaf de start in 2018 was het Eetcafé hier liefst 56 diners te gast bij de Hofdames. Hulde voor hen en het bestuur van de Diaconie!  Wat de hitte betreft, het menu was aangepast. Een zomers getinte maaltijd met diverse salades en een koud toetje.

 

De starter was een hete mosterdsoep. Dit keer aangekondigd met de ronkende tekst ‘een overheerlijke mosterdsoep’. Het moet gezegd, daarvan was geen woord gelogen. Wel jammer, dat er dit keer niet genoeg over was voor een tweede bord.

Hierna was er een optreden van 2 leden van de DCR, de Dorpscoöperatie Rekken, Johan Voortman en dorpsverbinder Christel Velthuis. Zij brachten aan de man/vrouw hoe belangrijk het is om zich als lid van de DCR in te schrijven.

De tweede gang bood een viertal koude salades, twee aangekocht en twee zelfgemaakt. Precies op smaak en temperatuur.  De warme gehaktballetjes in tomatensaus stonden niet op het menu, maar vormden een prima aanvulling. Het dessert bestond uit ‘zomerse koude pudding met bramen’. Er leek een heerlijk biscuitlaagje in te zitten, maar het was, verrassend genoeg,  gewoon een witte boterham. Na een nachtje helemaal doortrokken met bramensaus. Dankzij Ellen.

 

De keukenbrigade bestond dit keer uit: Alie, Betsie, Charon, Ellen, Henk, Jaqueline, Marco, Truus en Wolf

 

Het kookteam slaat een maandje over om zich in te werken in de nieuwe keuken van Dorpshuis Antonius. Daar vindt op dinsdag 1 oktober 2024 ook het eerstvolgende diner plaats. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur.  Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden met  een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of via aliesieben@hotmail.com kunt u een dinerbon bestellen.  (PvdV)