Nieuws
Wim Gijgink vertelt over de Berkel bij Zonnebloem en KBO Rekken
Afgelopen woensdag 12 april nam de heer Wim Gijgink ons mee op een denkbeeldige reis langs de Berkel. Hij is voorzitter van Toeristisch Informatiepunt Eibergen. We begonnen bij de oorsprong in Billerbeck en volgden de ons zo vertrouwde rivier die bij Zutphen uitkomt in de IJssel. Van 125 m NAP naar 7 m NAP. De […]
Lees verderfoto’s opening Marke Rekken
De Marke Rekken is vrijdag 14 april officieel geopend. De genodigden zagen het logo onthuld worden door Karel Hesselink van Waterschap Rijn en IJssel en bestuurslid Diane Kuenen van de Stichting Marke Rekken. De andere drie bestuursleden zijn Gerard Lubbers (vz.), Erwin Bouwmeester en Franklin Veldhuis. Aan de site wordt gewerkt.
Lees verderZonnebloem Rekken bezoekt museum De Scheper
Op 24 maart vond er weer een van de kleinschalige activiteiten van de Rekkense afdeling van De Zonne bloem plaats: een bezoek aan Cultuur Historisch Museum De Scheper in Eibergen. Sinds 4 januari is daar een expositie over de geschiedenis van de Rekkense Inrichtingen en op 15 maart hield Hennie van Doorn er een lezing […]
Lees verder‘Knooien met etten’ bij Eetcafé Rekken
‘Als gij niet opnieuw wordt als kleine kinderen, zult gij het Rijk der hemelen zeker niet binnengaan.’ (Matteüs 18, 2-4) De betekenis is nederig kunnen zijn of kleine dingen liefdevol doen. Wie bij het maart-diner sommige gasten in de heerlijke groentesoep zag vissen om met lettervermicelli drie maal woordwaarde te scrabbelen, zou op de eerste […]
Lees verderIn gesprek over uw toekomstige woonwensen
Heeft u wel eens stilgestaan bij de vraag of uw huis klaar is voor uw toekomst? En of u comfortabel oud wilt en kunt worden op deze plek? De wooncoach van ‘Heerlijk thuis in huis’ helpt 55-plussers uit Berkelland graag op weg met het beantwoorden van deze vragen. Het is goed om daar op tijd […]
Lees verderBij Eetcafé Rekken is niemand ‘fien-op-den-tand’
Wie in Den Hof aanschuift voor een heerlijk diner, is vast niet ‘fien-op-den-tand’ (een moeilijke eter). Elke bezoeker eet wat de pot schaft en het menu is vooraf nooit bekend. Of er nu een stamppot of als verrassing Pilav wordt voorgeschoteld, de bordjes worden altijd leeg gegeten. Want koks kiezen de gerechten, de gast hoeveel […]
Lees verder