Nieuwsbrief Glasvezel Buitengebied Nr 1 April 2015
Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Glasvezel buitengebied

Nieuwsbrief nr. 1 | 30 april 2015

Glasvezelproject Achterhoek vraagt meer tijd, maar we gaan door!

De provincie Gelderland heeft via een persbericht bekend gemaakt dat het glasvezelproject in de Achterhoek meer tijd vraagt. Aanleiding voor het persbericht van de provincie is de reactie van de EU als het gaat om de aanleg van glasvezel via de glasvezelmaatschappij Achterhoek. Europese regelgeving vormt een lastige drempel.

Gedeputeerde van Dijk: "We doen iets nieuws. Via de overheid glasvezel aanleggen is nog niet vertoond. Dat het dus een hele toer  zou worden, dat wisten we. Maar Brussel maakt het ons nu wel moeilijk”.

Dit betekent dat het binnenhalen van de 50% deelname, de zogenaamde vraagbundeling niet voor de zomer kan plaatsvinden.Wanneer wel is onduidelijk. De bestuurders praten half mei over de ontstane situatie en zetten dan een koers uit.

Wethouder Han Boer: "Ik blijf me inzetten voor een goede oplossing voor onze inwoners. De 10 gemeenten geven niet op. Zoals ook aangegeven door de provincie, de vertraging is een flinke tegenvaller, maar we gaan door. Het uiteindelijke doel is en blijft snel internet voor onze inwoners in het buitengebied van Berkelland!".


Lees het volledige persbericht van de provincie Gelderland.

Copyright © 2015 Gemeente Berkelland, All rights reserved.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de laatste ontwikkelingen van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Berkelland.


Onze contactgegevens:
Gemeente Berkelland
glasvezel@gemeenteberkelland.nl
www.gemeenteberkelland.nl
0545-250 250



U kunt zicht hier afmelden voor deze nieuwsbrief
Uw contactgegevens kunt u hier bijwerken